VACCINATION

Alle vacciner der er givet fra 15. november 2015 og frem kan ses on-line på Det Fælles Medicinkort (fmk-online).
 
Børnevaccinationer:
Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Piger kan desuden vaccineres mod livmoderhalskræft.
se følgende link for yderligere information; http://www.ssi.dk/vaccination/boernevaccination.aspx
 

Alder Børneundersøgelse Vaccine
5 uger  Ja Nej
3 mdr. Nej Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok
5 mdr. Ja Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok
12 mdr. Ja Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok
15 mdr. Nej MFR
2 år Ja Nej
3 år Ja Nej
4 år Ja MFR
5 år Ja Di-te-ki-pol booster
12 år Nej HPV(piger)


Nyeste undersøgelser vedr. evt bivirkninger ved Hpv vaccinen, viser at der ikke er sammenhæng mellem hpv vaccinen og de tilfælde der er kædet sammen med hpv vaccinen. evt. yderligere information ;
http://www.ssi.dk/Vaccination/Boernevaccination/Sporgsmal%20og%20svar/Om%20HPV-vaccination.aspx

Rejsevaccinationer:
 Vi tilbyder rådgivning og vaccination i forbindelse med udlandsrejser i henhold til retningslinierne fra Statens Seruminstitut incl. gul feber vaccination. Sygesikringen honorerer ikke sådanne ydelser, da det er en privat sag, hvortil/hvorfor/hvornår man vil rejse – vaccinationspriserner er derfor inklusiv vaccinationshonoraret.
Vaccinationsanbefalingerne er afhængige af rejsens varighed og rejsens type, det vil sige om rejsen indebærer særlige risici. Der skal altid foretages en konkret risikovurdering i forhold til den enkelte rejsende, hvilket gøres på en rejsemedicinsk klinik eller hos den praktiserende læge.
http://www.ssi.dk/rejser/

Vaccination Antal doser Varighed  
Difteri-Tetanus 1 10 år  
Hepatitis B (Engerix) 2+1 6mdr + livslang  
Gammaglubulin (2 ml) 1 2. mdr  
Gul feber 1 Livsvarigt  
Hepatitis A (Havrix 1440) 1+1 1 år + livsvarigt  
Japansk hjernehindebetændelse 2+1 1 år + 3 pr  
Meningokok- meningitis (A+C) 1 3 år  
Pneumokok (lungebetændelse) 1 Min. 5år  
Rabies (hundegalskab) 3+1 1 år + 5 år  
Twinrix (Hepatitis A + B) 2+1 6 mdr + 20/10 år  
Tyfus 1

3 år

 
Østeuropæisk hjerbetændelse 2+1 1 år + 3år  

Influenzavacciner:
Se vigtig information på oplagstavlen
Influenzavaccine beskytter kun mod influenza og kun med ca. 70% sikkerhed. Skulle man alligevel blive udsat for influenza, bliver sygdommen gerne mildere end sædvanlig.
Vi  anbefaler at alle patienter med astma, kronisk bronkitis, dårligt hjerte eller er svækket af anden sygdom bliver vaccineret mod influenza. Vi vil gøre opmærksom på, at man kan pådrage sig andre virusinfektioner, som ligner influenza til forveksling, men hvor influenzavaccinen ikke har nogen effekt. Disse virusinfektioner plejer dog ikke at være så alvorlige, som en rigtig influenza.
Der tilbydes gratis influenzavaccination til ældre og kronisk syge patienter.              
Hvem anbefales vaccination mod influenza?
 
Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid. Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:
-Er 65 år eller derover
-Har en kronisk sygdom
-Er svært overvægtig med BMI over 40
-Er gravid og mere end 12 uger henne.
 Tilhører du en af de ovennævnte grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud. Vaccinationen er dog gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, i perioden 1. oktober 2016 til og med udgangen af februar 2017. Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke længere gratis.
 
Pneumokokvaccine/ vaccination mod lungebetændelse:
Bakterien pneumokokker er en af de hyppigste årsager til lungebetændelse i Danmark.
Sundhedsstyrelsen anbefaler af patienter med betydende KOL (mange symptomer i hverdagen og ofte med en nedsat lungefunktion til under havdelen af det normale) tilbydes vaccination med Prevenar og 2-3 måneder senere med Pneumovax. Denne anbefaling beror på, at man forventer at en vaccination med begge vacciner kan nedsætte risikoen for at få en pneumokok-lungebetændelse med 20-25 procent.
Bestil tid hos lægen, hvis du vil du vil høre mere om denne vaccine